Zpět na aktuální rok

 

3. 12. 2016

47. ročník Běhu do vrchu Ráztoka - Pustevny  absolvovali Jura Mynář, Martin Žáček a Lukáš Štefek.

Článek k tomuto závodu napsal Jura zde >>>.

Celkové výsledky a fotogalerie jsou na stránkách závodu:  http://www.beskydski.cz/ 

 

 22. 10. 2016

BĚHEJ VALACHY byla poslední část seriálu závodů Valachy Tour ve Velkých Karlovicích.  Z našeho klubu se na start postavil pouze Jura Mynář a i přes minimum natrénovaných běžeckých km obsadil v kategorii 4. místo.

Velkého úspěchu však dosáhl klub MTB Ondřejník v celkovém hodnocení seriálu družstev, kde těsně ZVÍTĚZIL.

Více na našem  Facebooku.

Celkové výsledky:  http://valachytour.cz/race/114?year=2016

Foto na stránkách pořadatele:  http://valachytour.cz/media/folder/6223?year=2016

 

 2. 10. 2016

Zlínskou 50kou  asi ukončil naši bikovou sezonu Dan Überall

Článek k tomuto závodu napsal Dan  zde >>>

Stránky závodu i s fotogaleriemi:  http://www.zlinska50.cz/

Celkové výsledky:   http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/1867

 

 

 17. 9. 2016

Na BIKE Čeladná  se letos zúčastnila jak česká špička včele s dvojnásobným olympijským medailistou Jaroslavem Kulhavým, tak šestice našich závodníků - Martin Žáček, Jura Mynář a Jiljí Krkoška, kteří se vydali na trať 55 km a Lukáš Štefek, Michal Mazoch a Pavel Šproch, kteří absolvovali kratší trať 22 km. Všichni výše jmenovaní předvedli skvělé výkony. Martin ve své kategorii obsadil výborné sedmé místo a to i přes velký tréninkový výpadek, Jurovi chybělo trochu štěstí, když zaostal o pouhých pět vteřin za bronzovou medailí a Jiljí opět dojel na bedně, když skončil třetí. Lukáš po skvělém výkonu v kategorii zvítězil a celkově bral druhé místo z více než 180. startujících.!
Chlapům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci! 

Celkové výsledky:  http://bikeceladna.cz/zavod/vysledky

Foto:  http://bikeceladna.cz/media/

Pár fotek je i ve Fotogalerii >>>

 

 10. 9. 2016

Na 19. ročník závodu  Okolo Lysé hory  si po pěti letech opět zajel Jiljí Krkoška. V jeho kategorii nebyla příliš silná konkurence a tak s přehledem zvítězil.

Stránky závodu i s výsledky a fotografiemi:  http://horolezci.cz/vitkovice/okolo_lyse/

Fotky i ve  Fotogalerii >>> 

 

 10. 9. 2016

Tradičního závodu horských kol Na Velký Javorník  se zúčastnil Jura Mynář. Zkušeně si pohlídal soupeře v jeho kategorii a zvítězil.

Stránky závodu i s výsledky:  http://www.pohorskajednota.cz/kola.html

 

 3. 9. 2016

Lukáš Štefek uzavřel svou triatlonovou sezonu Dolnolhotským triatlonem. Závod hodně podobný Valachymanovi. Distance 300 metrů plavání v Luhačovické přehradě, 12km kolo a 5 km běhu. Poslední měsíc se mu plave vážně dobře což se potvrdilo i zde a z vody šel čtvrtý s minimální ztrátou na čelo. Na kole se brzy propracoval do čela, vedení ale dlouho neudržel a propadl se na třetí příčku. Na běh šel s tím že ho čeká nahánění soupeřů. Plán vzal za své už při prvních krocích kdy ho začalo píchat v koleni. V ten moment byl cíl udržet třetí příčku což se nakonec i přes stupňující bolest podařilo. Takže celkově 3.místo což znamená nejlepší umístění v sezóně.

Stránky závodu i s výsledky:  http://www.dolnolhotskytriatlon.cz/

 

 3. 9. 2016

Do Pružiny na KEC MTB maratón  se opět vydal Jura Mynář. Na 45 km trati vybojoval celkově 10. místo, což mu vyneslo druhé místo v kategorii.

Celkové výsledky:  http://www.bikeklubkec.sk/files/PRUZINA_Abs.pdf

Foto:  http://bikejan.rajce.idnes.cz/Pruzina_MTB_3%2C9%2C2016/

 

 3. 9. 2016

Opět do Slovenského ráje, Hrabušic, na ŠKODA SLOVENSKÝ RÁJ se vydal Jiljí Krkoška. Oproti loňsku, kdy pršelo, bylo tentokrát ideální cyklistické počasí se suchou rychlou tratí, která se jela s mírnými změnami opačně jako vloni, první třetina převážně rovina, druhá třetina do kopce a závěr většinou z kopce. Jiljí dojel celkově na 81. místě z 410 startujících a v kategorii skončil druhý. Byla zde vyhodnocena i celá série ŠKODA BIKE OPEN TOUR, kde se Jiljí umístil na 3. místě, i přes to že absolvoval jen střední tratě, které se hodnotí méně body.

Celkové výsledky:  https://cyklo.sao-tatry.sk/2016/preteky/podlesok/index.php?kam=2&vpoz=a&l=sk

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

 

 28. 8. 2016

Dalšího triatlonu se zúčastnil Lukáš Štefek. Na  Vietřkovickém triatlonu v Lubině u Kopřivnice obsadil výborné třetí místo.

Více na našem  Facebooku.

Výsledky:  http://vysledky.timechip.cz/#2016/25

Stránky závodu s odkazy na spoustu fotografií:  http://www.vetrkovicky-triatlon.cz/

 

 27-28. 8. 2016

V sobotu i v neděli nastoupil na start Ostravského chachara Jiljí Krkoška. Oba dva dni panovalo pěkné letní počasí. V sobotu se v Bielském lese jelo XC a Jiljí obsadil ve své kategorii 1. místo a získal titul "mistr Slezska v cross country". V neděli se jel maratón na 50 km na suché a velmi rychlé trati (vítěz s průměrem 30 km/h). Jiljí ve své kategorii dojel na druhém místě a v součtu za oba dva dni zvítězil.

Fotky najdete ve  Fotogalerii >>>

Celkové výsledky:  http://www.results.onlinesystem.cz/ResultsOverall/Index/744

 

 27. 8. 2016

Na Novodubnický maratón  se vydali Dan a Roman Überallovi a Jura Mynář. Všichni si vybrali trasu HARD - 73 km a vedli si velmi dobře. Dan dojel celkově na 11. místě ze 105 startujících a v kategorii obsadil 5. místo, Jura skončil celkově na 14. místě a v kategorii druhý a Roman byl celkově 24., v kategorii třináctý.

Stránky závodu:  http://www.maraton.sk/

Celkové výsledky:  http://sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/1993?rid=2225 

 

 20. 8. 2016

Rusavská 50ka je závod kterého se tradičně zúčastňuje Jiljí Krkoška. Tentokrát si však po tréninkovém výpadku vybral trasu pouze 35 km, spolu s dalšími asi 170 závodníky. Počasí bylo velmi příjemné, polojasno, trať suchá rychlá. Jiljí dojel celkově na 41. místě a v kategorii s přehledem zvítězil.

Foto ze závodu je ve  Fotogalerii >>>

Celkové výsledky:  http://www.atletikauni.cz/cz/s1522/Vysledky/Seznam-probehlych-akci/c2132-Detail-akce/ata241-Rusavska-50ka

Stránky závodu: http://www.rusavska50ka.com/

 

 13. 8. 2016

Do Žiliny na M KREO Žilinský triatlon  vyrazil Lukáš Štefek. Na výběr měl ze dvou distancí, sprint nebo olympijský. Zvolil sprint. 750 metrů plavání na vodním díle Žilina. 20km cyklistiky rozdělených do tří okruhů a závěrečný 5km běh rozdělený do dvou okruhů. Plavecká část podle očekávání nejslabší, z vody jde zhruba v polovině startovního pole na 67. pozici. Rychlé depo a už je 62. Kolo tradičně silné, posun o patnáct příček. Běh s průměrem pod 4:20 min/km ho nadchnul. Plán byl dokončit pod hodinu a čtvrt. To se podařilo, výsledný čas 1:13:15. Stačilo to celkově na 47. místo a 7. místo v kategorii. Lukášova Naprostá spokojenost.

Stránky závodu:  http://www.zilinskytriatlon.nereus.sk/index.php

Celkové výsledky:  http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/1987?rid=2204 

 

 13. 8. 2016

Do Svitu na ŠKODA HORAL MTB MARATÓN  se po dvouroční odmlce vydali Mynářovi

Článek k závodu napsal Jura  zde >>>

Celkové výsledky:  https://cyklo.sao-tatry.sk/2016/preteky/horal/vyber.php?kde=vy

 

 6. 8. 2016

Také po pátečním krátkém ValachyManu se Naty Mynářová vydala do Krkonoš na Skyrunning maraton , tj. běh v horském terénu.

Článek k závodu napsal Jura  zde >>>

 

 6. 8. 2016

Slovakman je dlouhý triatlon pořádaný v Piešťanech, který si po pátečním krátkém ValachyManu naordinoval Lukáš Štefek.

Článek k závodu napsal Lukáš  zde >>>

Celkové výsledky:  http://www.slovakman.sk/data/vysledky/m-z_20160806_slovakman.pdf

 

 6. 8. 2016

Hostýnskou 50 v Bystřici pod Hostýnem absolvoval Jiljí Krkoška. Po pátečním dešti se ochladilo, lehce svítilo sluníčko, příjemná cyklistická teplota přlákala na start asi 400 závodníků. Trať byla dobře sjízdná i s několika blátivými úseky a Jiljí nakonec dojel celkově na 173. místě a v kategorii byl ve výsledcích na čtvrtém místě, avšak uvedený vítěz kategorie dojel ve skutečnosti až na 11. místě v kategorii, takže třetí místo.

Foto ze závodu je ve  Fotogalerii >>>

Celkové výsledky:  http://www.hostynska50ka.cz/vysledky/

Stránky závodu: http://www.hostynska50ka.cz/ 

 

 5. 8. 2016

Triatlon  VALACHY MAN je další díl seriálu závodů Valachy Tour ve Velkých Karlovicích.  Za náš klub nastoupili Dan Überall, Lukáš Štefek, Jura a Naty Mynářovi.

Článek k závodu napsal Jura  zde >>>

Celkové výsledky:  http://championchip.cz/akce/2016080510

Foto na stránkách pořadatele:  http://valachytour.cz/race/113?page=photogallery

 

 30. 7. 2016

Až do Prahy na  MINI TRIPrague  triatlon si zajel Lukáš Štefek.

Více na našem  Facebooku.

Výsledky:  http://www.triprague.cz/p2016[1] 

 

 30. 7. 2016

Jelikož v blízkém okolí je již delší dobu okurková sezona, vydal se Jiljí Krkoška za Bratislavu na Stupavstý MTB maratón. Předpověď slibovala tropické počasí, což se vyplnilo a teplota se pohybovala kolem 33 °C ve stínu. Trasa naštěstí vedla převážně po lesních cestách a chodníčcích a tak 43km s převýšením kolem 1000m se dalo bez problémů zvládnout. Jiljí i přes vylepšení loňského celkového pořadí  (letos 86. místo ze 420-ti startujících) skončil ve své kategorii až čtvrtý.

Foto ze závodu je ve  Fotogalerii >>>

Celkové výsledky:  http://www.sportsofttiming.sk/cs/zavod/results/1920?rid=2182

Stránky závodu: http://www.stupavskymaraton.sk/

 

 23. 7. 2016

Roman Überall se zúčastnil 2. ročníku závodu "Okruh Luhačovským zálesím". Oproti loňskému ročníku se závod jel na výrazně pozměněné trati a i přes zdánlivou malou délku (28 km) bylo převýšení kolem 1300m a stejně jako loni byla trať dost výživná. Na start se letos postavilo kolem 150 závodníků, což byl více než dvojnásobek loňska. Roman nakonec dojel celkově na 24. místě (16. v kategorii). K relativně dobrému výsledku mu pomohlo také spousta defektů soupeřů na kamenité trati a není ani vyloučeno, že jim nějaký "dobrák" k defektům pomohl. Skvělý závod v krásném prostředí a výborným zázemím.

Výsledky:  http://zavod.luhacovskezalesi.cz/index.php?page=2016-2

Foto:  http://zavod.luhacovskezalesi.cz/index.php?page=2016-3

 

 9. 7. 2016

Na další díl seriálu závodů Valachy Tour ve Velkých Karlovicích - BIKE VALACHY, se vydali Jura Mynář, Lukáš Štefek, Vinco Obšívač a Jiljí Krkoška. Tady je čekala 45 km dlouhá trať. Nejlépe z našich dojel Jura, který vyhrál kategorii mužů nad 50 let. Ve stejné kategorii dojel Venca na 10. a Jiljí na 11. místě. Lukáš dojel ve své kategorii na 35. místě. Náš tým se v celkovém hodnocení celého seriálu drží na 2. pozici! Dalšími závody seriálu budou na začátku srpna triatlon Valachy Man a v říjnu závěrečný díl Běhej valachy.

Celkové výsledky:  http://championchip.cz/akce/2016070910

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

Foto na stránkách pořadatele:  http://valachytour.cz/race/112?page=photogallery

 

 9. 7. 2016

Roman a Dan Űberallovi se zúčastnili 9.ročníku Karpatského pedálu v Javorníku nedaleko Velké nad Veličkou. Roman se tohoto závodu zúčastnil podruhé, pro Dana to byla zdejší premiéra. Po několika letech se stala snaha pořadatelů, vést trasu i přes vrchol Velké Javoriny, úspěšná a tak si necelých 250 účastníků 66km trasy mohlo vychutnat cca 12-ti kilometrový táhlý výšlap na tento vrchol, ležící na slovenské straně státních hranic. Závod se konal za krásného, teplého, ne však horkého, počasí. Jelo se na suché a velmi rychlé trati. Celkový vítěz zvládl trať za necelých 2:33 h, Dan dojel o půl hodiny později na celkovém 39. místě (10. v kategorii) a Roman o dalších 20 minut později na celkovém 70. místě (26. v kategorii). Závod svou tratí i pořadatelským zajištěním patří k jednomu z nejlepších, kterých se pravidelně účastníme.

Celkové výsledky:  http://maniacpedals.cz/index.php/karpatsky-pedal/vysledky/

Foto:  http://maniacpedals.cz/index.php/karpatsky-pedal/fotogalerie-zavodu/

 

 2. 7. 2016

Memoriál Aloise Dohnala, Jura Mynář a Vinco Obšívač naložili silničky a zajeli si do Suchdola n.O. Závod okomentoval Jura:

Aspoň 1 silniční závod za rok musí být !  Když Vinco prohlásil "..to by mohlo být pro nás.." , tak jsme v sobotu 2.7.2016 odjeli do Suchdola n.O. na jeden za závodů ligy SPAC.
Začalo to divnou prezentací - start posunutý o 20 minut. Podivný okruh o délce cca 21km s jedním kopcem se sklonem 8-9% o délce přes 3km, hnusný hrbatý sjezd, jinak rovina - ale za to 2x přes koleje - jedeme to 2 a 3/4x, cíl je na tom kopci. Celkem 64km pro naši kategorii.
Žádnou díru do světa jsme neudělali. Vinco se sice dostal až na čelo, ale to do cíle chybělo ještě asi 2 a 1/2 okruhu. Mi čelo cuklo (furt se bojím jízdy v balíku) na začátku 1.nájezdu na kopec o 50-70m , nahoře to bylo stejné, ale ve sjezdu a pak na rovině mi ujeli definitivně.
Ti silničáři jsou nějací divní - furt se schovávají, nechtějí jet i na 15.-20.místě a pak tě hrdinně přespurtují na posledním metru - asi se moc dívají na TV, je to až směšné.
Ale na rozdíl od kolegy z práce, který se tam slušně rozbil, jsme přežili ve zdraví, solidně potrénovali a na obědě jsme byli první.

Stránky závodů SPAC - http://www.spac-os.cz/kalendar

 

 2. 7. 2016

H-Triatlon Skalica na Slovensku si dal Lukáš Štefek. Absolvoval 1 km plavání, 16km horské kolo a 6 km běh.

Více na našem  Facebooku.

 

 2. 7. 2016

Tradičně si do Dolného Kubína na ORAVSKÝ CYKLOMARATÓN  zajel Jiljí Krkoška.  Spolu s dalšími 359-ti závodníky absolvoval trasu 43 km. Počasí podobně jako na Súlově přineslo tropický den, naštěstí s trochu menšími teplotami a s mírným větříkem, který vedro udělal snesitelnější. Trať byla suchá, v první polovině zvlněná převážně do kopce, v druhé polovině pak klesavá s dvěmi prudšími výživnými stoupáními.  Jiljí skončil celkově na 88. místě a druhý ve své kategorii.

Pár fotek ze závodu je ve  Fotogalerii >>>

Celkové výsledky:   https://cyklo.sao-tatry.sk/2016/preteky/orava/index.php?kam=2&vpoz=a&l=sk

Foto a reportáže budou postupně na stránkách závodu: http://www.cykloklubdk.sk/

 

 25. 6. 2016

Valašského triatlonu  v Brumově-Bylnici se zúčastnil Lukáš Štefek. 500m plavání mu nevyšlo přesně podle jeho představ a tak na 22 km trasu na horském kole nasedal s obavami co budou dělat jeho záda v závodní zátěži. Naštěstí nebyl žádný problém a jelo se mu i v tropických teplotách slušně. Na 8 km běh vybíhal na 6. pozici, kterou už do cíle nepustil. Sám byl s výkonem docela spokojený.

Stránky závodu s výsledky a fotografiemi: http://www.kolo-bezky.cz/index.php?m=1

 

 25. 6. 2016

AUTHOR ŠKODA Bikemaraton Súľovské skaly letos absolvovali  jen Vinco Obšívač, Jura Mynář a Jiljí Krkoška. Trasy oproti minulým ročníkům doznaly značných změn, namísto 48 km vznikly tratě 38km a 60 km. My jsme si zvolili trať 60 km s převýšením 2450 m spolu s dalšími asi 200 startujícími. Již tak velmi náročnou trať ještě značně ztížilo počasí, které přineslo tropické teploty, ve stínu vysoko přes 30 °C a na slunci až 45 °C. Že to byly opravdu víc než čtyřhodinové galeje bylo vidět u většiny účastníků, kdy hlavně v druhé polovině tratě se chodilo i v úsecích, které se dají za normálních podmínek celkem v pohodě vyjet. I přes toto obrovské trápení si nakonec Jura dojel pro třetí místo v mužích nad 50 let a 30. celkově , Vinco skončil na pátém místě a 53. celkově a Jiljí v kategorii nad 60 let suverénně zvítězil, celkově 57.

Celkové výsledky:  http://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/1919?rid=2145&eventid=2

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

Reportáže a foto na stránkách závodu:  http://www.cyklotour.sk/sk.html

 

 18. 6. 2016

MORAVIAMAN je nejpopulárnější triatlon na ironmanských tratích v České republice na který se rozhodl připravit Dan Überall.

Článek s jeho dojmy naleznete  zde >>> .

Celkové výsledky:  http://www.czechtriseries.cz/results/race?id=1005

Stránky závodu:   http://www.moraviaman.cz/

 

 18. 6. 2016

Na Púchovském MTB maratónu  jsme se konečně sešli ve větší sestavě, Roman Überall, Lukáš Štefek, Vinco Obšívač, Jura Mynář a Jiljí Krkoška, všichni na trať 48km (skutečnost něco přes 52km). Počasí závodníkům přálo, poměrně teplo, trať byla naštěstí většinou suchá, až na to značení, na které si závodníci stěžovali, takže v cíli se stav km na tachometrech u mnoha závodníků lišil. My jsme odbočky zvládli celkem v pohodě, takže návraty na trať byly jen desítky metrů. Zmatky panovaly i při vyhlašování výsledků, ty se však podařilo většinou za pomocí samotných závodníků napravit. Jura a Jiljí ve svých kategoriích zvítězili, Vinco osadil 5. místo, Lukáš, kterého trápily bolesti zad dojel 12. a Roman, přesto že správně objel celou trať a dojel asi 6 min za Jurou, nebyl nakonec ve výsledcích hodnocen.

Celkové výsledky:   http://www.bikerizpuchova.sk/images/mtb16/2016pumtb-vysledky1-kategorie.pdf

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

Další odkazy na foto:     Martin Vojtuš Oskar Hanták Jakub Luliak (1)    (2)    (3)  , Maťo Chromek Lenka Račková

 

 11. 6. 2016

Loňskou účast na KAKTUS BIKE Bratislavský MTB maratón si zopakoval Jiljí Krkoška. Vybral si opět 40km trať s převýšením 1200m, vcelku suchou s několika krátkými mokrými úseky, členitou, se spoustou stoupání a sjezdů, travnatých chodníčků a hliněných cestiček. Počasí ideální, polojasno s příjemnou teplotou. I když se Jiljí na trati dost trápil, přesto dojel celkově na 64.místě ze 190  a ve své kategorii byl druhý.

Celkové výsledky:  https://cyklo.sao-tatry.sk/2016/preteky/bratislavsky/index.php?kam=2&vpoz=a&l=sk

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

 

 5. 6. 2016

Již 10. ročník Ondřejnického MTB závodu uspořádal náš oddíl první červnovou neděli v areálu ZŠ a MŠ Karla Svolinského v Kunčicích pod Ondřejníkem. Počasí nám opět přálo, polojasný teplý jarní den. Proti loňsku se sice sešlo méně účastníků, hlavně v dětských kategoriích, přesto se na start postavilo 86 závodníků a 3 odrážedla.
V 10 hod. odstartovaly první dětské kategorie, které měly tratě  v areálu školy, starší žáci si již užili terénu v přilehlém lesíku a lomu nad školou. Dorost a dospělí pak vyrazili společně na náročnější trať do Ondřejníka, směrem na Kozlovice, kolem Máří Magdaleny „po valašce“ zpátky ke škole, dorost 1x, dospělí 2x.. Nejrychlejším mezi dospělými byl Viktor Klos z SK Bikbike Rubing, 24sec. před loňským vítězem Tomášem Kalitou z Mike Bike. Z reakcí závodníků bylo zřejmé, že závod byl dobře organizačně i technicky zabezpečen. Chtěli bychom poděkovat škole za poskytnutí prostor, SRPdŠ za zajištění občerstvení, všem sponzorům, kteří přispěli na ceny nejlepším závodníkům, a také všem závodníkům a pořadatelům.

Výsledky a foto naleznete  zde >>> .       Za foto patří poděkování Lubomíru Mazochovi.

 

 29. 5. 2016

Kellys Bikefest Maratón v Kálnici je součástí třídenního programu tamního bike festu. Asi 270 závodníků se sešlo na startu trati 49km s převýšením takřka 1800m. Z našeho oddílu dorazili Dan a Roman Überallovi a Jiljí Krkoška. Počasí bylo spíše letní s teplotami přes den až k 30°C a po ranní přeháňce bylo dost dusno. Naštěstí i trochu foukal vítr a tak se teplota nezdála tak velká. Trať byla převážně suchá, jen pár lesních blátivých úseků. První 2/3 tratě byla většinou do kopce s asi 10 km souvislým stoupáním na Inovec, pak hřeben se závěrečným krpálem a závěr už převážně sjezd do cíle. Dan dojel celkově 55. a v kategorii do 29. let se umístil na 17. místě, Roman dojel celkově 93., v kategorii 38. a Jiljí byl celkově 128. a v kategorii druhý se ztrátou 22 sec..

Celkové výsledky: https://www.scribd.com/doc/314237982/20160529-Bikefest-Maraton-49km  

Fotky najdete ve Fotogalerii >>>

 

 28. 5. 2016

Stavařská tisícovka ve Valašském Meziříčí měla od nás hned čtyřčlenné zastoupení. Nájezd a tři kola jel Lukáš Štefek, dvě kola jeli Jura Mynář a Vinco Obšívač a jedno kolo si objel Jiljí Krkoška.Trať byla suchá, počasí slunečné a teplé. Po startu ve Valašském Meziříčí se převážně stoupalo nad sjezdovku na Veselé, místama  s dost výživným sklonem. Pak následovaly 1-3 kola po 9km podle kategorií, první půlka technický sjezd lesem mezi stromy ve stylu XC s napojením na předcházející stoupání. Nakonec jsme si odvezli dvě místa na bedně, Jura 2. v kategorii a Jiljí 3. v kategorii.

Fotky jsou ve Fotogalerii>>> .

Další foto:  http://sk-zafar-frenstat-p-r.rajce.idnes.cz/Stavarska_SPEDOS_tisicovka_-_2016/

Výsledky a foto jsou na stránkách závodu:  http://www.spsstavvm.cz/cs/stavarska-tisicovka/ 

 

 21. 5. 2016

Po několika letech si do Opavy na SILESIA bike maraton  zajel Jiljí Krkoška, Na trasu 55 km se za krásného jarního počasí postavilo přes 500 závodníků. Po průjezdu městem, asi po třech km, následoval ostrý start a peleton se začal pomalu natahovat. První stoupání po táhlé louce pak již rozdělil závodníky podle výkonnosti a tak nebyly na trati žádné problémy. Jiljí dojel v celkovém pořadí na 137 místě a 2. v kategorii.

Celkové výsledky:  http://vysledky.timechip.cz/#2016/6

Fotky jsou ve Fotogalerii>>> .

 

 21. 5. 2016

Na Hradní okrun  do Brumova-Bylnice si zajel Lukáš Štefek. Na trati 26 km se celkově umístil na výborném 9. místě z celkem asi 100 startujících,

Celkové výsledky:  http://www.kolo-bezky.cz/akce/ho2016-vysledky/klasik.pdf

 

 14. 5. 2016

Do blátivého terénu na Slavičínský bajkap se vydal Roman Überall.

Závod popsal a přidal i pár fotek na našem  Facebooku.

Celkové výsledky: http://files.vkct.webnode.cz/200000043-b5b71b6b2a/Bajkap%202016%20-%20výsledky.pdf

 

 14. 5. 2016

30-ti km trať na Mamut bike  v Přerově si střihl Lukáš Štefek a nevedl si vůbec špatně. Z asi 100 startujících na této trati obsadil celkově pěkné 15. místo.

Celkové výsledky  zde >>> 

 

 7. 5. 2016

Do Velkých Karlovic na Valachy duatlon  vyrazili hned čtyři naši borci, Martin Žáček, Lukáš Štefek, Jura a Naty Mynářovi.

Více na našem Facebooku.

Stránky závodu:  http://valachytour.cz/race/111

 

 7. 5. 2016

Do Lipníku nad Bečvou na Autor Šela maraton  si po čtyřech letech zajel Dan Überall a to rovnou na maratónskou trať 97km s převýšením 2300m.

Článek k závodu napsal Dan zde >>>

Celkové výsledky:   http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/1799

Stránky závodu:   http://www.selasport.cz/cz/author-sela-marathon/aktualne.html

 

 1. 5. 2016

ONDŘEJNICKÝ kros run 2016

V neděli jsme uspořádali první část Ondřejnického poháru a to přespolní běh. Stejně jako vloni závod provázelo krásné počasí a na start se postavilo 56 závodníků v 10 kategoriích. Starty byly společné pro kluky i holky, vyhodnocení pak bylo v samostatných kategoriích. Od 10 hod. postupně startovaly žákovské kategorie, pak následoval společný start dorostu, žen a mužů. Krátce po doběhnutí posledního závodníka proběhlo vyhlášení tří nejlepších ve všech kategoriích, kteří obdrželi diplomy a v rámci našich možností drobné ceny. Absolutní vítězové kategorií ženy a muži obdrželi i menší finanční hotovost.

Děkujeme všem za účast a hladký průběh závodu.

Výsledky a foto   zde >>>

 

 30. 4. 2016

V Prusinovicích u Holešova se konal 7. ročník Rohálovské 50ky. Závod absolvoval Dan a Roman Überallovi. Kapacita 700 účastníků závodu byla naplněna, počasí výborné, trať suchá, prašná a rychlá bez velkých stoupání. Na trati byly k osvěžení dva brody a taky průjezd kravínem před cílovou rovinkou. V cíli byl nakonec Dan na 80. místě celkově (57. v kat.) a Roman 115. celkově (73. v kat.). Výborný závod se skvělou organizací a zázemím. Závod patří do série o MTB krále Hostýnek (+ Drásal, Rusavská 50, Hostýnská 50).

Článek k tomuto závodu napsal Dan zde >>>

Celkové výsledky:  http://www.vesani.cz/vysledky/ 

Foto z internetu ve Fotogalerii >>> 

Stránky závodu:  http://www.vesani.cz/rohalovska-50ka/

 

 30. 4. 2016

Lukáš Štefek a Martin Žáček se zúčastnili Porubajku, kde Lukáš na trati 38km obsadil celkově 33. místo s více než 600 startujících a Martin na trati 68 km  ve své kategorii obsadil výborné deváté místo a celkově 43. místo z více než 350 startujících.

Celkové výsledky:   http://www.porubajk.cz/vysledky.html?id=vysledky

Stránky závodu:   http://www.porubajk.cz

Naty Mynářová se vydala na druhou stranu republiky - na Český pohár v XCO do Teplic. A na to, jak málo má naježděno, si nevedla vůbec špatně. Dlouho bojovala o 8.-10. místo, až nepěkný pád přes řidítka v náročném sjezdu ji o pozici v top 10 připravil. Tak snad příště.

Pár fotek je na našem Facebooku.

 

 30. 4. 2016

První závod sezony absolvoval i Jiljí Krkoška. Vydal se do Bratislavy na  ŠKODA Svätojurský MTB maratón . Na konec dubna bylo poměrně teplo, odpoledne takřka letní teploty, krásný sluneční den.  Start trasy 42km na které startovalo 462 lidí byl opět rozdělen do dvou vln, což přispívá k hladkému průběhu závodu, jen ke konci závodu se opět pletli jezdci z krátké trasy. Tentokrát si Jiljí odvezl jen 1 litr Svätojurského iontového nápoje (červené víno) za 3. místo v kategorii. Celkově dojel na 117 místě. Absolutním vítězem tratě 42 km se stal Mikloš Szabo, na trase 70 km zvítězil Karel Hartl.

Pár fotek je i ve Fotogalerii >>>

Odkazy na fotky, videa a reporty jsou zde >>>

Výsledky:  https://cyklo.sao-tatry.sk/2016/preteky/sv_jur/index.php?kam=2&vpoz=a&l=sk

 

 16. 4. 2016

Martin Žáček se zúčastnil Dobroslavického jarního duatlonu, kde absolvoval 5km běh - 30km kolo - 3km běh a nevedl si vůbec špatně. Celkově se umístil na 19. místě a v kategorii obsadil pěkné 8. místo.

Celkové výsledky:  http://www.czechtriseries.cz/results/race?id=1062

 

 16. 4. 2016

Chřibská 50 byl druhý závod seriálu Karpaty MTB Tour. Zázemí měl tentokrát v Kroměříži a z našeho oddílu se ho zúčastnili Dan a Roman Überallovi.

Článek k tomuto závodu napsal Dan zde >>>.

Celkové výsledky:  http://www.cyklosportchropyne.cz/files/ch2016_dv.pdf

Stránky závodu: http://www.cyklosportchropyne.cz/chribska/chribska_propozice.html

 

 3. 4. 2016

Morkovské bajk. V neděli zahájil Roman Überall letošní MTB sezónu prvním závodem v Morkovicích. Závod se jel na 3 kola (1. kolo - 8 km - zaváděcí následované dvěma 18 km okruhy). Počasí bylo krásné, trať suchá a rychlá se skvělým trailem mezi stromy. Nakonec dojel na 148. místě z 234 startujících (49,/73 v kategorii).

Celkové výsledky:  http://www.biketriatlonmorkovice.cz/morkovske-bajk/vysledky/

Foto:   http://www.biketriatlonmorkovice.cz/morkovske-bajk/fotogalerie/

 

 17-19. 3. 2016

I v letošní zimní sezoně se Vinco Obšívač věnoval skialpinismu a k závodu Bokami Západných Tatier napsal článek zde >>>

Pár fotek zde>>>

 

 19. 3. 2016

Na oblíbený běžecký závod Osecký 1/2  maratón 2016 do Oseku nad Bečvou se vydal Jura Mynář.

Článek k závodu napsal  zde >>>

Výsledky:  http://www.ttsosek.cz/dokumenty/PULMARATON_2016.pdf

Foto:   http://ttsoseknadbecvou.rajce.idnes.cz/8._rocnik_Oseckeho_pulmaratonu%2C_19_._3._2016/ 

      PF 2016

 

 

Rok 2015 >>>

Rok 2014 >>>

Rok 2013 >>>

Rok 2012 >>>

Rok 2011 >>>

Rok 2010 >>>

Rok 2009 >>>

Rok 2008 >>>

Rok 2007 >>>

 

Zpět na aktuální rok