Zpět na aktuální rok

1. 12. 2007

Jiří Mynář se zúčastnil běhu do vrchu   Ráztoka -Pustevny.

Závod zhodnotil v článku k závodu zde >>>

Výsledky jsou na http://www.skialpin.cz/beh-do-vrchu.php

 

MTB Ondřejník a úspěšný rok 2007............

Zhodnocení naší první sezóny naleznete zde >>>

 

3. 11. 2007

Sezona MTB už sice skončila, ale i mimo sezonu členové našeho týmu nezahálejí. V sobotu se Jiří Mynář vydal do Libiny na RABŠTEJNSKÝ KOCOUR.

Krátký článek k závodu zde >>>

Více informací na  www.asopol.cz/kocour/index.htm

 

13. 10. 2007

Asi na poslední závod této sezóny HELF DOUBLE CROSS 2007 do Týně nad Bečvou si odjeli zazávodit  Gabka Mynářová, Jiří Mynář a Tereza Hanzelková.

Krátký článek k závodu zde >>>

Umístění našich závodníků najdete ve Výsledky>>>

Fotky jsou ve Fotogalerii >>>  a na stránkách závodu http://www.selasport.cz/

Celkové výsledky jsou na  http://www.selasport.cz/clanky/vysledky_-_archiv20/pic/ofic.vysledky_hdc_2007.xls

 

7. 10. 2007

Tentokrát v neděli uspořádalo naše sdružení letos druhou akci a to ONDŘEJNICKÝ MTB DUATLON. Po nočním a ranním dešti jsme měli obavy o účast závodníků, nakonec se jich sešlo v devíti kategoriích celkem 44. Už při presentaci se počasí umoudřilo a přestalo pršet, což přispělo k celkové dobré náladě závodníků, pořadatelů a diváků. V 10 hod. proběhl hromadný start prvních dvou kategorií (děvčata a kluci 6 let a mladší), kteří absolvovali trať běhu 600m a 1200m na kole.Vítězi se stali s velkým náskokem Natálka Mynářová z pořádajícího oddílu  a Vojtěch Mráz. Po dojetí posledního závodníka následoval start další kategorie (děvčata a kluci 7-9 let) na trati1200m běh a 1200m kolo. Zde zvítězili Jůlie Rampírová z SK Valašské království a Jan Roztočil. V další kategorii (děvčata a kluci 10-12 let) na trati 2km běh a 4km kolo zvítězili Zuzana Hanzelková a Tomáš Jančák z TJ Frenštát. Jako poslední vyrazila na trať kategorie děvčat a kluků 13-15 let společně s muži od 16 let bez dalšího omezení věku. U děvčat na trati 2km běh a 8km kolo zvítězila Kristýna Bryknarová z TJ Frenštát, u kluků na trati 4km běh a 8km kolo zvítězil Michal Marek rovněž z TJ Frenštát. Muži běželi 4km a na kole absolvovali dva 8km okruhy, zde s více než čtyřminutovým náskokem zvítězil Michal Rodryč z Kooperativy. Přestože tratě u starších kategorií nebyly nijak dlouhé, jejich povrch a profil, zaměřený opravdu na MTB, dokonale prověřil síly zúčastněných. Všechny závodníky čekalo v cíli občerstvení v podobě špaget, připravených jídelnou zdejší školy a kofoly nebo piva u stánku provozovaném restaurací U draka. Vyhlášení výsledků proběhlo již za slunečného počasí ihned po dojezdu posledního závodníka. První tři v každé kategorii obdrželi medaili, diplom a věcnou cenu, ostatní alespoň diplom.

Celkově měl závod hladký průběh a zúčastnění, dle jejich ohlasů, byli s organizací i tratěmi spokojeni.

Poděkování patří sponzorům (BRC Čeladná, Lékárna na Poliklinice Frenštát p.R., JUREK S+R Kunčice p.O., MOTOTRADING prodejna kol Frenštát p.R., RADEGAST Nošovice, COMELS Frenštát p.R., UNIQA pojišťovna a.s., FACTORY, a Kunčice p.O. , p. Nikel, p. Kuchař), kteří věnovali ceny, nebo jinak přispěli k zdárnému průběhu závodu.   

Fotografie ze závodu jsou ve Fotogalerii >>>

A tady máme celkové výsledky >>>

 

29. 9. 2007

Závod Oderská mlýnice patří již tradičně k závěru naší sezóny. Tentokrát jsme se ho zúčastnili v početném obsazení -  Jiří Mynář, Leo Überall, Jiljí Krkoška, Jiří Zavadil ml., Jiří Zavadil st., Drahoslava Zavadilová a dětského závodu Gabka Mynářová.

Naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotografie ze závodu jsou ve Fotogalerii >>>

Další fotky jsou na stránkách závodu http://www.2k.cz/fotogalerie.htm

Celkové výsledky jsou na  http://www.2k.cz/vysledky.htm

 

22. 9. 2007

Valašská padesátka , závod MTB se startem ve Vsetíně, si vydobyl v posledních letech skvělé renomé. Loňský ročník patřil - alespoň dle názoru Lea - k nejtěžším závodům ve své kategorii, ale současně výběrem trati i k těm nejryzejším MTB celé sezóny. O to víc jsme byli zvědavi, jak dopadne záměr pořadatelů vybrat pro letošek trať zásadně odlišnou zejména v dojezdu. Bohužel, ještě v předvečer došlo k citelnému oslabení týmu o Jiljího, škoda, trať mu byla doslova šita na míru. A tak MTB Ondřejník reprezentovala trojice Jura Mynář plus Leo a Roman Überallovi. Lídr týmu Jura nakonec obsadil v pelotonu 224 účastníků 25.místo, což v kategorii znamenalo 4.pozici, Roman dojel celkově 80. /na 56.místě v kategorii/ a Leo absolutně 129. což představuje 30.místo v kategorii. Celkově se dá o trati říci, že Valašská 50 byla náročná, povedená, i když vloni to bylo větší „maso“. Organizace fungovala velmi dobře a značení trati bylo kvalitní.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotografie ze závodů jsou ve Fotogalerii >>>

Celkové výsledky jsou na http://www.sportovox.cz/V50/vysledky_2007.pdf

 

8. 9. 2007

S sobotu 8.9.07 jsme za podmračené oblohy a v neúplné sestavě vyrazili na Ostravici na již 10.ročník závodu Okolo Lysé hory. Tradiční jistotou byl Jura Mynář, kterého doplnili Jirka Zavadil a Kryštof a Jiří Střálkovi. Po několika deštivých dnech panovaly určité obavy z vývoje počasí, ale až na převalující se mlhu na trati nakonec nepršelo. Drobný problém nastal při prezentaci, neboť Kryštof byl zdaleka nejmladší biker tohoto závodu, a to nejen letošního, ale pravděpodobně i v celé jeho dosavadní historii. Ve svých 12letech byl nakonec přece zařazen do nejmladší kategorie 15-17let. Jeho výkon byl největším překvapením, neboť mezi 50 účastníky obsadil v absolutním pořadí 36.místo a ve své kategorii skvělé 2.místo. Jura Mynář dojel po dramatickém boji celkově 8., což znamenalo 1.místo v kategorii a také 1.místo v samostatné kategorii horolezců. Smůlu měl Jirka Zavadil, který v polovině trati nepříjemně spadl, ale i přesto dojel celkově na pěkném 20.místě - 10.v kategorii. Konečně Jiří Střálka obsadil v kategorii E 7.místo.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotky z prostředí závodu jsou ve Fotogalerii >>>

Další fotky budou na stránkách závodu http://horolezci.cz/vitkovice/okolo_lyse/

Celkové výsledky jsou na http://horolezci.cz/vdisk/files/MTB-Lysa-hora-vysledky-2007.xls

 

1. 9. 2007

Tentokrát za deště, ve složení Jiří Mynář,  Leo Überall, Jiří Zavadil a Jiljí Krkoška, jsme ráno vyrazili do nedalekého Rožnova pod Radhoštěm na Rožnovský krpál. Před startem přestalo pršet a krátkou trať jsme absolvovali bez deště, na dlouhé trati však závodníci přece jen zmokli. Na krátké trati veterán Jiljí jel ještě nedaleko před cílem v celkovém pořadí na 15. místě, defekt ho však připravil o cenné minuty, přesto ve své kategorii zvítězil. Jirka Zavadil na stejné trati dojel ve své kategorii na devátém místě. Opravdu velkou smůlu měl Jura Mynář na dlouhé trati, pět defektů a jeden pád je přece jenom trochu moc. I tak vybojoval ve své kategorii druhé místo. Leo neobhájil loňské třetí místo, ale i tak, přes letošní výpadky v tréninku, byl se svým výkonem spokojen (svůj výkon zhodnotil zde>>>). V pořadí družstev jsme skončili na čtvrtém místě a to i zásluhou hostujícího člena Michala Láníka. Smůlu měl další hostující člen Roman Überall, který si trať prodloužil asi o 12km. Vyhlášení výsledků a tombola již proběhy za příjemného počasí v pěkném prostředí u hospůdky Na dílech.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotky z prostředí závodu jsou ve Fotogalerii >>>

Další fotky budou na stránkách závodu http://www.beskydbike.com/krpal/...

Celkové výsledky jsou na http://www.beskydbike.com/krpal/Krpal_2007_vysl.xls nebo na http://www.valachnet.cz/cyklon/Krpal%202007.xls

 

Jiří a Kryštof Střálkovi se zúčastnili závodu  horských kol do vrchu z Frenštátu p.R. na Velký Javorník. Kryštof  v kategorii žáci 13 let a mladší obsadil pěkné čtvrté místo.

Výsledky a fotografie ze závodů jsou na http://cyklo.matera.cz/show_kalendar.php?no=636

 

25. 8. 2007

Závodníci našeho klubu se tuto sobotu rozjeli na tři různá místa.

   Jiří Mynář zamířil na Slovensko na Dubnický maraton v Nové Dubnici. Na trase 67 km obsadil ve své kategorii i přes zdravotní potíže, které ho potkaly na trati, pěkné sedmé místo.

   Jiří, Eliška a Kryštof Střálkovi a Jiljí Krkoška si zajeli zazávodit do Huslenek na MTB Valašský král. Eliška v kategorii juniorek zvítězila a Jiljí v kategorii nad 50 let obsadil druhé místo.

   Drahoslava Zavadilová s manželem Jiřím nás reprezentovali na Moravském bikemaratonu v Leštině. Drahoslava na trati 30km mezi ženami zvítězila a Jiří v závodě pořádaném i jako mezinárodní mistrovství pekařů na 50 km obsadil třetí místo.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotografie ze závodů jsou ve Fotogalerii >>>

Různé fotky jsou i na stránkách jednotlivých závodů.

Celkové výsledky Dubnica:   http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2007/kellys/dubnica/

                          Huslenky: http://mtb.huslenky.cz/vysledky_mtb_2007_ok.php

                          Leština:    http://www.cyklomorava.cz/

 

18. 8. 2007

V sobotu za krásného počasí vyrazili členové našeho oddílu ve složení Jiří Mynář, Leo Überall, Jiří Zavadil  a Jiljí Krkoška na  Rusavskou 50-ku. Počasí bylo pro závody přímo ideální. Tomu nasvědčoval i počet závodníků, na startu celkem 776 a z toho 70 žen. Závod byl pro naše účastníky v silné konkurenci  celkem úspěšný, vybojovali jsme dvě bramborové medaile. Jiří Mynář dojel v celkovém pořadí na krásném 36 místě, veterán Jíljí na 112 místě (oba byli ve svých kategoriích na 4.místě) a Jiří Zavadil na 137 místě.  Velký boj svedl na cílové pásce Leo se svým synovcem, avšak mládí ukázalo ve spurtu svou sílu a bylo lepší. I tak 257 místo je v tak silné konkurenci pěkné. Doprovod Pavla, Natálka a Bětka jim fandil co to šlo. Malá procházka doprovodu byla zpestřena setkáním se zmijí a  koupáním na překrásném koupališti, bohužel voda byla dost studená. Tombola na závěr byla pestrá, dopadla jako závod, nikdo z nás nic nevyhrál - nevadí, u stánků dlouhé fronty na pivo - mohlo by se zlepšit, ale  i tak byl celý den nádherný a domů se nikomu moc nechtělo.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Naše fotky z prostředí závodu jsou ve Fotogalerii >>>

Další fotky jsou stránkách závodu http://www.rusavska50ka.com/?/fotogalerie

Celkové výsledky na http://www.rusavska50ka.com/?/vysledky

 

11. 8. 2007

Do Bohdíkova na závod Svatá trojice jsme odjeli v sestavě Jiří Mynář, Gabka Mynářová, Kryštof Střálka se svým otcem, Leo Überall a Jiljí Krkoška. Po startu dospělých proběhly závody žáků, kde se ukázala síla našich mladých zástupců. Gabka v kategorii starší žákyně zvítězila a Kryštof obsadil v kategorii mladší žáci druhé místo.

Velmi nadějně měl závod rozjetý i Jura Mynář na dlouhé trati v kategorii muži C, avšak dva defekty ho možná připravily o místo na stupních vítězů. 

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Pár fotek z prostředí závodu je ve Fotogalerii >>>

Přes 500 fotografií je na stránkách závodu http://www.cac-mtb.com/troj-archiv2007.htm

Celkové výsledky na http://www.cac-mtb.com/troj-archiv2007.htm

 

28. 7. 2007

Na Beskyd Tour jsme vyrazili ve složení Jiří Mynář, Leo Überall, Jiljí Krkoška a Drahoslava Zavadilová. Na náročné trati jsme vybojovali ve svých kategoriích první, dvě druhá a 18. místo. Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Fotografie ze závodu jsou ve Fotogalerii >>>

Celkové výsledky na  http://www.sportis.cz/csv.php?id=724&co=vysledky&csv=2163

 

8. 7. 2007

Jiří Mynář spojil svou rodinou dovolenou s účastí na druhém závodě Světového poháru MTB maratonu v Italském městečku Villabassase s účastí přes třiapůltisíce závodníků.

Nastoupil na trať 60,5 km s převýšením 1.785 m a ve své kategorii skončil na velmi pěkném  49. místě.

Více informací najdete přímo na stránkách tohoto závodu http://www.dolomitisuperbike.com

Je možno se podívat i na několik videozáznamů http://www.dolomitisuperbike.com/de/videos/videos-2007.html

 

30. 6. 2007

Jiří Mynář a Leo Überall se zúčastnili závodu seriálu Kolo pro život - Olomoucká padesátka Kooperativy, který byl pro Lea zároveň i mistrovstvím ČR lékařů. Krátký článek k závodu zde >>>

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Foto závodu je na http://www.fotokocian.eu/index.php?p=6&id=17

Celkové výsledky  zde >>>

 

23. 6. 2007

Poprvé v nových dresech jsme ve složení Jiří Mynář, Leo Überall, Jiljí Krkoška (trať 49km), Pavla Mynářová a Gabka Mynářová (trať 29km) vyrazili na AUTHOR bikemaraton Súľovské skaly. Sobotní počasí bylo pro závod ideální, avšak silné deště v předchozích dnech proměnily některé části tratě v bahnité cesty a chodníky. Hlavně většina sjezdů se změnila v nebezpečné klouzavé tobogány navíc zpestřené šikmými klouzavými kořeny, což se projevilo na množství pádů, které se nevyhnuly ani všem členům našeho týmu. Naštěstí se u nás obešlo vše bez zranění. Navíc se Leo ještě musel popasovat s defektem. Přes všechny záludnosti tratě závodníci našeho klubu MTB Ondřejník vybojovali ve svých kategoriích 1., 3., 4., 6. a 54 místo. Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Reportáže ze závodu i s fotografiemi jsou na hhttp://www.cyklotour.sk/sk/history/2007/reportaze-2007.html

Pár fotek z prostředí závodu je ve Fotogalerii >>>

Celkové výsledky na  https://www.cyklo.sao-tatry.sk/2007/author/sulov/vyber.php?l=sk&kde=vy

 

23. 6. 2007

Další část týmu vyrazila na GALAXY Petyša Tour do Rožnova pod Radhoštěm, kde na trati 30km obsadili Drahoslava Zavadilová 2. místo v kategorii ženy nad 40 let a Jiří Zavadil 14. místo v kategorii muži 19 - 29 let.

Podrobněji naše umístění najdete ve Výsledky>>>

Foto závodu je na http://www.beskydbike.com/petysa/fotogalerie.htm

Celkové výsledky  zde >>>

 

9. 6. 2007

U příležitosti MDD uspořádalo naše sdružení  závod horských kol pro děti a mládež

Foto ze závodu je možno shlédnout ve Fotogalerii >>>

Výsledky  zde >>>

Zpět na aktuální rok